tubitak-proje-tanitim-paneli-duzenlendi

Yürütücülüğünü üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. İbrahim Hüseyni’nin yaptığı “Türkiye’nin İBBS Düzey 2’ye Göre 26 Ekonomik Bölgesinin Karşılaştırmalı Üstünlüğe Sahip Olduğu Ürün Gruplarının Belirlenmesi, Bu Ürün Gruplarının Sofistike Değerlerinin Tespit Edilmesi ve Bu Ürün Gruplarında Bölgelerin İhracat Potansiyeli Olan Ülkelerle Eşleştirilmesi” isimli TÜBİTAK projenin sonuç paylaşım ve istişare paneli düzenlendi. Panele Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Şırnak Belediye Başkan vekili Av. Cihat Taşkın, Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Som, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ayhan Coşkuner, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berk Oğuz, Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan ile çok sayıda iş adamı, akademisyen ile öğrenciler katıldı.

Panelde Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek birer konuşma yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, TÜBİTAK gibi çok ciddi ve önemli bir kurumdan proje geçirmenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında; “başta Doç. Dr. İbrahim Hüseyni ve Dr. Öğt. Üyesi Reşat Sakur hocalarım olmak üzere projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çok kaliteli ve ciddi bir proje olduğunu biliyorum. Bu projenin bütün üniversitelere ve bakanlıklara muhakkak ulaştırılması gerekir ve onların da bu projeden istifade etmeleri gerekir. İnşallah bu çalışma ülkemizin kalkınması için iyi bir yol göstericisi olur. Gerek proje ekibine ve gerekse de siz saygı değer konuklarıma bu etkinliğe katılmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. İbrahim Hüseyni ise projenin genel detayları ve içeriğiyle ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Hüseyni şunları söyledi ; “Şırnak Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Hüseyni tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından 3005- Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Programı kapsamında desteklenen “Türkiye’nin İBBS Düzey 2’ye Göre 26 Ekonomik Bölgesinin Karşılaştırmalı Üstünlüğe Sahip Olduğu Ürün Gruplarının Belirlenmesi, Bu Ürün Gruplarının Sofistike Değerlerinin Tespit Edilmesi ve Bu Ürün Gruplarında Bölgelerin İhracat Potansiyeli Olan Ülkelerle Eşleştirilmesi” isimli projenin sonuç paylaşım ve istişare paneli düzenlendi. Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Nazım Uygur ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Reşat Sakur’un araştırmacı olarak görev aldıkları projede, yüksek lisans öğrencisi Muhammed Oflas ve Artuklu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İktisat bölümü doktora öğrencisi Arş. Gör. Mehmet Dabakoğlu bursiyer olarak katkı sunmuşlardır. Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen’in danışmanlık yaptığı proje 15 Ağustos 2022 tarihinde başlayıp 21 ayda tamamlanmıştır.”

Yapılan konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, panele katılımlarından dolayı OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’e plaket verdi. Panel toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu. 

10.05.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü