18-mart-canakkale-zaferi-ve-sehitleri-universitemizde-duzenlenen-programla-anildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Program üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkan Vekili İhsan Gören, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Şehit Gazi Aileleri ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, kurum müdürleri, askeri erkân, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.Programda konuşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Çanakkale imanın imkanı yendiği destanın adıdır. Çanakkale savaşmaya değil, ölmeye gidenlerin destanıdır. Bugün terörle mücadele konusunda aynı ruhla mücadele ediyor, Mehmetçiğimiz, polisimiz, güvenlik korucumuz, vatandaşlarımız bu ruhla yoluna devam ediyor" dedi.Programda, Vali Ali Hamza Pehlivan’ın konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler şiirler okudu, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi korosu tarafından türkü ve marşlar söylendi. Koroya  Protokol üyeleri de sahneye çıkarak eşlik etti. Sonrasında öğrenciler tarafından tiyatro oyunları sergilendi.Program, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

18.03.2022 |  Şırnak Üniversitesi