2-cudi-cup-tenis-turnuvasi-basladi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Cudi Cup Turnuvası, birçok ülkeden 66 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvanın başlangıcında konuşan Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, tenis sporunun güvenlik, sağlık ve ekonomik anlamda gelişmiş toplumlara ait bir spor olduğunu, Şırnak’ta böylesi bir sporun yapılabilmesinin ve çok güzel tenis kortların bulunmasının Şırnak’ın da böylesi bir seviyeyedoğru hızlı bir şekilde ilerlediğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Prof. Alkış, Şırnak’ta yaşayan gençlerin Londra’da, Brüksel’de, İstanbul’da yaşayan gençlerle benzer yaşam tarzlarına, anlayışlarına sahip olduğunu; giyim-kuşam, teknolojiyi kullanma açısından da çokça benzeştiği söyledi. Bu durumun avantajları ve dezavantajları olduğunu belirten Alkış, her şeye rağmen önemli bir gelişme olarak dikkate değer olduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Cudi Cup Tenis Turnuvası başladı. Turnuvaya; Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa ve İran’dan 14 yaş grubu 66 sporcu katıldı. Üniversitemiz yerleşkesinde düzenlenen turnuvaya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Şırnak Valisi Osman Bilgin beraberinde Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Ziyaddin Cavlak, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Çekiç,Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, çok sayıda sporsever ve Şırnaklı katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan turnuva, protokol konuşmalarıyla sürdü. Devlet ve millet olarak uzunca bir dönem çok ağır bedeller ödediklerini ancak günümüzde bu badireleri atlattıklarını dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Şırnak, Hakkari, Van, Mardin bugün Şikago’dan, Paris’ten, Londra’dan daha huzurlu ve güvenlidir. Böylesi bir turnuvayı düzenleyen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 26 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek Turnuva, protokol konuşmalarının ardından başladı.

23.05.2023 |  Şırnak Üniversitesi