3-sanat-sempozyumu-bu-yil-cudi-ve-nuh-tufani-konusuyla-gerceklesiyor

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 3. Sanat Sempozyumu bu yıl Cudi ve Nuh Tufanı konusuyla 22-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenleniyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. İsmail Ateş, böyle önemli bir etkinlik düzenledikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi: “3 yıl önce göreve başladığımızda Sanat Sempozyumu çerçevesinde hem resim hem de müzik festivali düzenlemeye başladık. Bu festivallerimiz hem Şırnak’ta hem de çevre illerden yoğun ilgi gördü. Özellikle öğrencilerimizin hocaları ile birlikte ortak aktivite gerçekleştiriyor olması onlar için büyük bir fırsattır. Sempozyumun üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Sempozyumda 1. oturumunda söz alan Uğur Zana Birlik “Michelangelo’nun Sistina Şapeli’nde Yer Alan Cudi ve Nuh Tufanı Konulu Freskin Analizi” konusunda bilgi verdi. Daha sonra Dr. Öğr. Üyesi AligholiMardani “Rönesans ve Barok Resim Sanatında Cudi ve Nuh Tufanı” konusunda bilgi verirken Arş. Gör. Lütfi Akdeniz de “Romantizm Döneminde Peyzaj” konusu ile ilgili sunum yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Selcen Yücelen’in “Empresyonizmde Peyzaj” konulu sunumunun ardından Doç. Dr. Abidin Müslim Baysal “Kübizmde Peyzaj” konusunu anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Serap Akbaş’ın “Manzara Resminde Soyut Eğilimler ” adlı sunumu ile başlayan sempozyumun 2. Oturumu Öğr. Gör. Ayşe Ceren Solmaz’ın “Arazi Sanatı ” tebliği ile devam etti.  Arş. Gör. Beyza Göktepe’nin “İç Mekan’da Manzara” konusunda sunum yaptığı sempozyumun son bölümünde ise Öğr. Gör. Adil Öksüz “Türk Resminde Manzara” konusunda bilgiler verdi. 

22.05.2023 |  Şırnak Üniversitesi