8-uluslararasi-bati-asya-turizm-arastirmalari-kongresi-universitemiz-ev-sahipliginde-duzenleniyor

“8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi” Şırnak Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. 25 - 27 Nisan tarihlerinde üç gün boyunca sürecek olan kongre üniversitemizin 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Kongreye Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka,  Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Turizm Fakültesi Müdürü Doç. Dr. Sedat Çelik, bilim insanları, akademik ve idari personelimiz ile şehir dışından gelen birçok misafirler katıldı.

8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi açılış oturumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı ve ardından da protokol konuşmalarıyla devam etti.

Kongre de açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Üniversitesi olarak böyle anlamlı bir kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkış “İlimizde halen keşfedilmemiş birçok tarihi ve doğa harikası turistik yerler var. Şırnak’ımızın turizm açsından hak ettiği değeri gördüğü söylenemez ama inanıyorum ki bu kongre ve bezer etkinlikler vesilesiyle burada keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal güzellikler en kısa sürede değerini bulacaktır. İlimizin tarihi ve kültürel değerleri ile turizm rotalarının vazgeçilmezi olacağına inanıyorum.” dedi ve kongre için ilimize gelen katılımcılara teşekkür etti.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise yaptığı konuşmada “Şırnak kargaşa ve huzursuzluğun hakim olduğu bir yer olmaktan çıkmış kardeşliğin birliğin beraberliğin şehri olmuştur. İşte bizde bu süreçten sonra şehrimizi daha ileri taşıyacak ve geliştirecek uluslararası alanda prestijini arttıracak projeleri belediye olarak sonuna kadar destekleyeceğiz. Şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerini turizme kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Şırnak’ın asırlarca farklı dil, din ve ırktan insana ev sahipliği yapmış kadim bir yerleşme yeri olduğunu belirten 8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi(İwact) Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Şırnak’ın eşsiz doğası ve zengin kültürü ile bütün turistlerin ilgisini çekebilecek birçok değere sahip olduğunu ve ilimizin yakın zamanda yeni turizm paradigması içinde hak ettiği yeri bulacağını söyledi.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Müdürü Doç. Dr. Sedat Çelik yaptığı konuşmada “Bugün burada bu kongreyi gerçekleştiriyor olmanın gururunu sizlerle paylaşıyor ve tüm katılımcılara verimli bir kongre olmasını diliyorum. Kongremize 15 farklı ülkeden 192 bildiri kabul edilmiştir ve bunların 35 tanesi çevrimiçi gerçekleşecektir. Bildirilerde genel olarak Şırnak teması, gastronomi, sürdürülebilirlik, alternatif turizm, ekoturizm turizmi ekonomisi, turizm sosyolojisi ele alınacak.” dedi ve kongrenin gerçekleşmesinde emek veren tüm paydaşlara ve katılımcılara teşekkür etti.

15 farklı ülkeden 192 bildirinin kabul edildiği kongrede sunumların 35’i ise çevrimiçi gerçekleşecek.  Organizasyona, TÜBİTAK, Şırnak Belediyesi, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı, Turizm Akademisyenleri Derneği, Türk Hava Yolları, Şırnak’taki konaklama işletmeleri de sponsorluk yaptı. 

26.04.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü