81-ilin-kadin-stk-temsilcileri-universitemizde-duzenlenen-programda-bulustu

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesi'nin katkılarıyla Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği tarafından organize edilen “81 İl Şehri Nuh'ta buluşuyor” projesi kapsamında 81 ilden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadınlar üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde buluştu.'81 İl Şehri Nuh'ta buluşuyor' projesi kapsamında 81 ilden sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadınlar kente geldi. Yoğun ilgi bulan programda kadınlar, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan'ın da konuşma yaptığı programda bir araya geldi.Programda konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, 81 ilden kadınların kentte bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür organizasyonların tecrübe paylaşımlarına da vesile olduğunu söyledi. İyilikleri yaşatmak ve çoğaltmak gerektiğine işaret eden Pehlivan, "Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi geleceğe emin adımlarla yürürken, varlıklarını hissettirdikleri ölçüde ülkemiz, milletimiz ve devletimiz çok daha güçlü olacaktır." dedi. 81 ilden kentimize gelen kadınlara Şırnak’ın tarihi ve kültürü ile ilgili sunum yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, ilimizin tarihi ve turistik mekanları ile kültürel değerleri ile ilgili bilgi verdi. Hz. Nuh ve beraberindekileri taşıyan geminin tufandan sonra üzerinde durduğu yerin Cudi Dağı'nın tepesindeki Sefine bölgesi olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Erkan; Kudüs'ten sonra Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar için kutsal kabul edilen ikinci yerin Şırnak’ın Cudi Dağı’nda bulunan Sefine olduğunu söyledi. Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan da projeyle, 40 yıldır terörle anılan kentte artık barış ve kardeşliğin hakim olduğunu göstermeyi amaçladıklarını belirtti. 81 ilden kadın sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kentte ağırladıklarını dile getiren Atan, "Şırnak'a ilk defa gelen kadınlarımız var ve birlikte gezdik, dolaştık. Burayı çok beğendiklerini söylediler ve 'Keşke daha önce buraya gelseydik.' dediler. Ön yargılarının kırıldığını, hatta Şırnak'ta güzel şeyler yapacaklarını ifade ettiler." şeklinde konuştu.Bursa'dan katılan Saidabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Sermin Cakalıoğlu, Şırnak'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu, projenin çok anlamlı olduğunu söyledi."Şırnak daha önce terörle anılıyordu, son yıllarda güzelliklerle, faaliyetlerle anıldığını görüyoruz. Nuh'un şehrinde 81 il buluştu. Bu çok anlamlı." ifadelerini kullanan Cakalıoğlu, artık kente çeşitli turlar düzenleyeceklerini, bu şekilde kardeşliği pekiştireceklerini aktardı.Programda daha sonra Grup Tillo ilahiler seslendirdi, halk oyunları ekibi gösteri sundu. Program sonunda Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde 81 ilin kadınları tarafından fidan dikilerek "81 İl Şehitlik Ormanı" oluşturuldu.

29.10.2021 |  Şırnak Üniversitesi