hacettepe-universitesi-ankara-devlet-konservatuvari-muzik-bolumu-ogretim-uyesi-prof-ceylan-kabakci

Güzel sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Müzik Festivali ikinci gününde Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. F. Ceylan Kabakcı, keman resitaliyle salondaki sanatseverleri mest etti. Festivalde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, müzik kelimesinin kökeni ile ilgili bir teoriden yola çıkarak müziğin “perîlerin dili” olduğunu ve rûhânî bir boyut taşıdığını belirtti.

Bu yıl Cudi ve Tufan temasıyla üçüncüsü düzenlenen Müzik Festivali 15 Temmuz Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın yanı sıra, Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Eyüpoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ateş, Turizm Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Çelik ve çok sayıda sanatsever akademisyen ile öğrenci katıldı.

15 Temmuz Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 3. Müzik Festivali’nde Mevlânâ’nın “Müzik Allah’ın lisanıdır” sözünü aktaran Prof. Alkış müzikte ilâhî bir neşve olduğunu ifâde etti. Gazzâlî’nin “Udun ve tellerinin, baharın ve çiçeklerinin tesir eylemediği bir kişinin mizacı/psikolojisi o kadar bozuktur ki bunun ilacı yoktur” sözünü hatırlatan rektörümüz müziğin geleneğimizdeki önemine vurgu yaptı.

Ardından kürsüye gelen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ateş ise, 3. Müzik Festivali hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. F. Ceylan Kabakcı, keman resitaliyle salondaki sanatseverleri mest etti. Prof. Kabancı’ya piyanoda Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Dr. Öğt. Üyesi Günay Tuzkaya eşlik etti. Keman resitalinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, Prof. Kabakcı’ya ve Dr. Öğt. Üyesi Tuzkaya’ya çiçek takdim etti.

25.05.2023 |  Şırnak Üniversitesi