nuh-un-sofrasi-sirnak-yemekleri-ve-yoresel-urun-tanitim-etkinligi-coskulu-bir-sekilde-gerceklestiril

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Şırnak Kadın Eli Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliği Şırnak Valiliği’nin destekleri ile bugün ilimizin lezzetli yemekleri ve ilimizde üretilen ve markalaşmış yiyeceklerin tanıtımı yapıldı.

Nuh’un Sofrası Şırnak Yemekleri ve Yöresel Ürün Tanıtım Etkinliği paydaşların ve yerel halkın katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Şırnak ili coğrafi ürünlerinden Şımşıpedolması yanı sıra Kutlık, Maşi Çorbası, Aşure, Yumurtalı Kenger ve Şırnak’ın meşhur tatlısı Kadge Dıfse yaklaşık 1500 kişiye ikram edildi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları ve değerli öğrencileri ve Şırnak Kadın Eli Üretim ve İşletme Kooperatifi emektar kadınlarının hazırladığı yemekler misafirler tarafından beğeni topladı.

25.05.2023 |  Şırnak Üniversitesi