rektorumuz-prof-dr-abdurrahim-alkis-uludere-kaymakami-mehmet-ridvan-dogan-i-ziyaret-etti

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak’ın Uludere ilçesine giderek çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk önce Uludere Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan’ı makamında ziyaret etti. Burada Şırnak Üniversitesi ile Uludere Kaymakamlığı arasında ortak projeler ve işbirliği konularını masaya yatırıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, Kaymakam Doğan’a üniversitemize ait çini işlemeli tabak armağan ederken, Uludere Kaymakamı Doğan’da Rektörümüze Uludere’de üretilen el dokuması bir seccade hediye etti.

Makamda gerçekleştirilen ziyaret sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Alkış ve Kaymakam Doğan, Uludere merkezinde bulunan ve 17. yüzyılda yaşamış alim ve ariflerinden Pîr Êzdîn ve tasavvuf büyüklerinden Abdullah Efendi’nin türbelerini ziyaret ettiler. Ardından da içinde çilehanenin de bulunduğu Uludere’ye has taşlarla 1841 yılında yapılan Yeşilyuva Camii’ne gittiler.

Uludere ilçe merkezinde gerçekleştirilen ziyaret ve incelemelerin ardından Üniversitemiz tarafından Uludere baraj göletinde kurulan alabalık çiftliğine gidildi. Rektörümüz Alkış ve Kaymakam Doğan burada çiftlik hakkında Proje Koordinatörü Dr. Öğt. Üyesi Serdar Yaman’dan bilgi aldılar. 

26.05.2023 |  Şırnak Üniversitesi