sirnak-universitesi-depremin-ilk-gununden-itibaren-sahadaydi

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Elbistan’da 7.7 şiddetinde  ve bir gün sonra ise Elbistan merkez üssü olan 7.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye ve Adana’yı etkileyen depremlerin hemen ardından Şırnak Üniversitesi ihtiyaç malzemelerinden, gönüllü arama-kurtarma ekiplerine, yapı denetimine ve kıyafet dikimine kadar  depremzedelerin her konuda yanında olmaya çalıştı.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat ve 7 Şubat depremlerinden dolayı 11 ilde yaşanan büyük can ve mal kaybından dolayı üniversitemiz olarak depremin ilk gününde Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın talimatıyla yardım ekibi oluşturuldu ve başta ihtiyaç malzemeleri olmak üzere iş makinaları ve gönüllü arama-kurtarma ekipleri deprem bölgesine gönderildi.

Depremin en çok yıkıma neden olduğu Gaziantep’in Nurdağı bölgesine giden Bilgisayar Müh. Serkan Işıkgör, Öğr. Gör. Yaşar Yaşar, Öğr. Gör.  Sekvan Yimez, Öğr. Gör. Ali Uslu , Öğr. Gör. Orhan Fırat, Öğr. Gör. Hurşit Fidan, Arş. Gör.Mustafa Kozluk, Şef Mikail Akbaş ve Tekniker Sezai Aydın’dan oluşan ilk gönüllü ekibimiz  burada depremzedelere acil ihtiyaç malzemelerini dağıttı ve arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Daha sonra ise deprem bölgelerinden Şırnak il merkezi ve ilçelerine gelen depremzede vatandaşlarımıza aynı doğrultuda başta ihtiyaç malzemeleri olmak üzere, barınma ve kira yardımı  desteği verildi. Bununla birlikte Silopi ilçesine yerleşen depremzede çocuklara yönelik Silopi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü olarak moral gösterileri gerçekleştirildi. Aynı etkinlikte çocuklara armağanlar da verildi.

Üniversitemiz öte yandan DİKA tarafından desteklenen Şırnak Belediyesi ortaklığında üniversitemiz tarafından yürütülen Dr. Ögr. Üyesi Sıdıka Akdeniz koordinasyonundaki “Tasarlayan ve Üreten Kadınlar: İstihdama Yeni Bir Model” adlı proje kapsamında depremzede çocuklar için atölyede eşofman ve atlet dikimine devam ediyor.

Ayrıca Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesini Destekleme Derneği, deprem bölgesinde bulunan ve depremzede olan 21 öğrenciye kişi başı 800,00-TL olmak üzere toplamda 16.800,00-TL nakdi yardımda bulundu.

Bunların yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış beraberindeki daire başkanları ve  yöneticiler ile deprem bölgesine giderek depremzede vatandaşlarımıza “yanlarında olduklarının” mesajını verdi . Öte yandan Mühendislik Fakültesi akademik personelleri  Dr. Öğr. Üyeleri İbrahim Behram Uğur ve Sedat Özcanan deprem bölgesinde yapı denetim hizmeti vermeye devam ediyor .

Tüm bunların yanı sıra akademik ve idari personelimiz bireysel olarak deprem bölgelerine ihtiyaç malzemeleri gönderdi.

2.03.2023 |  Şırnak Üniversitesi