sirnak-universitesi-sanayi-isbirligi-toplantisinin-ucuncusu-idil-de-gerceklestirildi

"Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Geleneksel Üniversite-Sanayi İşbirliği"nin 3. toplantısı İdil Öğretmen evinde yapıldı. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Rektörü Ali Akmaz, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kaymakam Mustafa İmamoğlu, Belediye Başkanı Selahattin Acar,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Bilgin , İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Şenel ile Şırnak Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA )Koordinatörü Faik Buğday, İl Müdürü Lezgin Özmen, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda İdilli iş adamı katıldı.  İdil’in sorunları ve kalkınmaya ilişkin geniş kapsamlı bir değerlendirme yapılan toplantının moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı ile Yrd. Doç. Dr. Mete Cüneyt Okyar’ın yaptı. Toplantıda konuşan Kaymakam Mustafa İmamoğlu, faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve İdil ilçesinin genel sorunlarının dile getirildiğini belirtti.  Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akmaz, " Üniversite olarak şehirde zaten bir sıkıntımız yok. Diğer konularda biz halkla beraber bütünleşme programları başlattık. Biz bunu üniversite olarak yaptık. Halkımızdan destek bekliyoruz. Bugün ki toplantımızın ana konusu olması kaydıyla ilçemizin kaynakları ve bu ilçemizin kaynakları maksimum düzeyde sanayici ve iş adamlarımızı nasıl büyütebiliriz. Bunları nasıl yapacağız. Üniversitemizde ve sanayide teknolojik geliştirme merkezini kuralım. Burada bunun kararını alalım. İnşallah İdilde iş adamlarımızla beraber bunu başlanmış, biliyoruz. Bize bir gün çok uzun zaman. Teknoloji geliştirdiğimiz zaman artık nereye lazımsa oraya organize sanayi bölgesi kuralım. Biz burada yol gösteriyoruz artık gerisi iş adamlarımıza kalıyor. İnşallah bizden sonra gelecek nesillere arkamızdan hayır duası olacak bir eser bırakalım diye çabalıyoruz. Şunda hiçbir endişem yok zaten. Anadolu coğrafyasındaki bütün insanlar yekvücuttur" dedi.  Toplantıda söz alan İdilli sanayi ve işadamları ise ilçeleri için üniversite öncülüğünde gerçekleştirilen bu toplantının çok önemli olduğunu ve böylesi toplantıların sürekli hale getirilerek, kendilerine yol gösterdiğini dile getirdiler.İdil’de üçüncüsü düzenlenen Şırnak Üniversitesi-Sanayi İşbirliği toplantısı, hediye ve plaket sunulmasının ardından toplu fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.

13.05.2013 |  Şırnak Üniversitesi