universitemiz-dr-ogretim-uyesi-tahiroglu-nun-hazirladigi-ulusal-faydali-model-patent-basvurusu-ka

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümünde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Veysel Tahiroğlu’nun, Türk Patent ve Marka Kurumuna “Steril ve Vakumlu İdrar Kabı” isimli ve TR 2022 007008 A2 numaralı Ulusal Faydalı Model başvurusu kabul edildi. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 21.02.2024 tarihinde tescil edilmiş olan buluşun sahipleri yüzde elli üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi Veysel Tahiroğlu ve yüzde elli Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Naci Ömer Alayunt’tur.

Ulusal Faydalı Model buluşu hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Veysel Tahiroğlu şunları söyledi: “Ulusal Faydalı Modelimizi Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Naci Ömer Alayunt’un katkılarıyla birlikte geliştirdik ve buluş; kendinden kapaklı yapısıyla hastanın idrar verme işlemini tamamlaması ardından otomatik olarak kapanabilen, idrarı inceleyecek olan sağlık personelinin hastalıklara karsı risk altında kalmasını önleyen ve verilen idrarın herhangi bir kontaminasyona maruz kalmadan idrardan örnek alınmasını sağlayan steril ve vakumlu idrar kabı ile ilgilidir.”

Türk Patent ve Marka Kurum Faydalı Model kapsamında kabul edilen tescilden memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, üniversitemizden Dr. Öğretim Üyesi Veysel Tahiroğlu ve Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Naci Ömer Alayunt’u tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

2.04.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü