universitemizde-islam-alemi-ve-kudus-adli-panel-duzenlendi

Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Abdürrahim  Alkış’ın  moderatörlüğünde, İslam Alemi ve Kudüs adlı panel düzenlendi. Panele akademik ve idari personel ile birçok öğrenci katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, “Filistin’de yaşanan bu kötü günlerin biran önce sona ermesini diliyorum. İsrail’in insanlık dışı saldırılarında binlerce sivil ve çocuk şehit edildi. Artık çocukların ölmediği insanların mutlu ve huzur içinde yaşadığı bir Kudüs’ü en kısa sürede görmek dileğiyle paneli açmak istiyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın başkanlığında gerçekleşen panele alanında uzman iki konuşmacı katıldı. Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hanifi Şahin “Ortadoğu Jeopolitiğinde Teo - Stratejik Araç Olarak Mezhep Çarpışmaları ve Çözüm Önerileri” başlığı altında İslam Alemi ve Kudüs meselesi ile ilgili bir sunum yaptı. Bir diğer konuşmacı olan Prof. Dr. Abdulmuttalip Arpa ise “Kudüs Bağlamında Ümmetin Geleceği” başlığı altında yaptığı sunumda Kudüs ile alakalı önemli noktalara dikkat çekti.

Panelin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alkış panele katılan konuşmacılara hediye ve teşekkür belgesi takdiminde bulunarak katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti. 

25.04.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü