universitemizde-kanseri-birlikte-yenebiliriz-adli-panel-duzenlendi

Üniversitemizde Kanser Haftası nedeniyle “Kanseri Birlikte Yenebiliriz “ adlı panel düzenlendi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen panele akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Engin Turan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde alanında uzman olan konuşmacılar sunum yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Dr. Veysel Tahiroğlu, Kanserden korkma geç kalmaktan kork sloganı ile  “Kanserden Nasıl Korunabiliriz” adlı sunumu gerçekleştirdi. Kansere yakalanmayı etkileyen faktörlerin neler olduğunu ve bunlardan kaçınabilmenin yolları üzerinde durarak kansere yakalanma riskini en aza indirecek konuların neler olduğuna değindi.

İkinci konuşmacı olan Şırnak Devlet Hastanesi Tıbbi Onkooji Uzmanı Dr. Murat Alan ise “Kanserde Erken Tanı ve Tarama Testleri” ile ilgili bir sunum yaptı. Erken tanı sayesinde hastalığı ilerlemeden durdurmanın ve hatta iyileşmenin daha kolay olabileceğini söyledi. İnsanların bu testleri ve taramaları belli aralıklarla yaptırmalarının onların yararına olacağını söyleyen Dr. Alan, kanserde erken teşhisin önemine değindi. 

19.04.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü