universitemizde-otizm-spektrum-bozuklugunun-farkinda-misiniz-adli-panel-duzenlendi

Üniversitemizde Otizm de farkındalık yaratmak için “Otizm Spektrum Bozukluğunun Farkında Mısınız?” adlı panel düzenlendi.  15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi El Cezire salonunda gerçekleşen panele akademik ve idari personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Veysel Tahiroğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde alanında uzman iki konuşmacı sunum yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Sevinik,  “Otizm Nedir? “ başlığı adı altında yaptığı sunumda otizme sebep olan genetik ve çevresel faktörlerin neler olduğuna değinerek “Sosyal hayatta onları ne kadar çok destekler ve hayata dâhil edersek onlar içinde daha yaşanabilir bir ortam sunmuş ve hayatlarını kolaylaştırmış oluruz.”

Şırnak Devlet Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzman Dr. Ayşe Gizem Güleç ise  “Otizm Spektrum Bozukluğunda Tanı ve Tedavinin Önemi” başlığı adı altında sunum yaptı. Uzman Dr. Güleç yaptığı sunumda, bu tanının nasıl konabileceği,  ne zaman fark edileceği,  bu hastalara nasıl yaklaşılması gerektiği ve bu tanının konulduğu hastalara nasıl davranılması gerektiğine dair bilgiler paylaştı. Dr. Güleç eğer farkındalık oluşturulursa, bu kişiler sosyal hayatta desteklenirse onlarda belki sosyal hayata biraz adapte olabilirler.” dedi.

Panel soru cevap bölümünün ardından plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

6.05.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü