2023-2024-akademik-yili-erasmus-ogrenim-hareketliligi-basvurulari-baslamistir


2023-2024 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır

01.11.2023

BAŞVURU TAKVİMİ

Hareketlilik dönemi: 2023-2024 Akademik Yılı (2022-2023 Proje Dönemi)

Başvuru tarihleri: 07.11.2023 – 21.11.2023 saat 23:59

Hareketlilik süresi: Öğrenciler 1 dönem (güz ya da bahar) ya da 2 dönem (hem güz hem bahar) programdan faydalanabilirler. 2 dönem programdan faydalanacak öğrencilere sadece 1 dönemlik hibe desteği sağlanır.

Toplam kontenjan: 7 Öğrenci (5 Önlisans ve Lisans, 2 Yüksek Lisans ve Doktora)

 

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Tüm başvuru iş ve işlemleri e-devlet sistemi üzerinden Online (Çevrimiçi) olarak yürütülecektir. Bunun dışında yapılacak işlemler hiçbir suretle kabul edilmeyecektir.

Başvuru adresi: https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr

!!! Lütfen e-devlet sistemindeki transkriptlerinizi kontrol ediniz. Eğer e-devlet ile Şırnak Üniversitesi OBS sistemindeki transkript notlarınız uyumlu değilse başvuru formunda yer alan teknik sınav bölümüne transkriptinizi yükleyiniz.

!!! ÖSYM eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan (YDS-YÖKDİL) 50 puan üzeri puanınız varsa yazılı sınavdan muaf olmak için sonuç belgenizi başvuru formunda yer alan teknik sınav bölümüne yükleyiniz.

!!! Aşağıda yer alan değerlendirme ölçütlerine ait bir belgeniz varsa bu belgeyi başvuru formunda yer alan teknik sınav bölümüne yükleyiniz.

!!! Teknik sınav bölümüne sadece bir pdf dosyası yüklenebilmektedir. Bu nedenle birden fazla belge yükleyecekseniz lütfen birleştirip tek pdf dosyası yapınız.

Yazılı ve sözlü sınavlar 23.11.2023-24.11.2023 tarihleri arasında üniversitemiz Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılacaktır. Sınavlar Yabancı Diller Bölümü’nün belirleyeceği tarihlerde iki aşamalı (yazılı-sözlü) olarak uygulanacaktır. Sınav uygulama şekli (yüz yüze) rektörlük kararı uyarınca ilanen duyurulacaktır. Sınav saatleri bilahare sayfamızdan duyurulacaktır.

Başvuru sonuçları 30.11.2023 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Değerlendirmeler sonucunda asıl listeye giren adaylara ve hibesiz gitmek isteyen yedek adaylara yönelik bilgilendirme ve oryantasyon toplantısı 06.12.2023 tarihinde yapılacaktır. Toplantı saati sayfamızdan bilahare duyurulacaktır.

Sonuçlara itiraz ve asıl listeye giren adayların feragat süreci: 01.12.2023-06.12.2023 tarihleri arasında e posta üzerinden (ba-erasmus@sirnak.edu.tr) yapılacaktır. 

 

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. Üniversitemiz örgün eğitim kademelerinde tam zamanlı kayıtlı olmak. (Birinci kademe: ön lisans, lisans, ikinci kademe: yüksek lisans üçüncü kademe: doktora)

2. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde, Erasmus+ ve Hayat Boyu Öğrenme (LLP) döneminde, yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

3. Akademik not ortalaması: Birinci kademe (Önlisans-lisans): 4.00 üzerinden 2.20 (100 üzerinden 60) İkinci ve üçüncü kademe (Yüksek lisans-Doktora): 4.00 üzerinden 2.50 (100 üzerinden 65)’tir

4. Öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz için yabancı dil yazılı sınav baraj puanı tüm bölümler için 100 üzerinden en az 50 olarak belirlenmiştir. Ancak, yerleştirme aşamasında anlaşmalı okulların yabancı dil kriterleri dikkate alınacaktır.

5. ÖSYM eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan (YDS-YÖKDİL)Lisans Öğrencileri 50, Lisansüstü öğrencilerinden de 60 ve üzeri alan kişiler yazılı sınavdan muaf sayılabilir. Fakat bu adayların da sözlü sınava girmeleri zorunludur. Yazılı sınavdan muaf olmak için adayların sisteme yüklenmeyen DİL BELGELERİNİ 21/11/2023 tarihine kadar elden Erasmus ofisine teslim edilmesi gerekmektedir.

6. Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılan yazılı sınav puanları veya ÖSYM eşdeğerliliği kabul edilen sınav puanları baraj puanı üzerinde alan adaylar sözlü sınava davet edilecektir.

7. Hem yazılı hem de sözlü sınavın ortalamasının 50 puan barajının üzerinde olması gerekmektedir. Yazılı sınavın %75'i, Sözlü sınavın ise % 25'i baz alınacaktır.

8. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra, belirtilen kontenjanlarla sınırlı olmak üzere, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kontenjanları dolmadığı takdirde bu alanlar arasında kontenjan aktarımı söz konusu olacaktır.

9. Erasmus eğitim hareketliliğine katılacak öğrencilerimizden zorunlu staj veya öğretmenlik uygulamasına tabi olanların, hareketliliğe katılmayı kabul etmesi durumunda oluşabilecek dönem veya yıl uzatmalarını dikkate almış olmaları beklenmektedir. Bu öğrenciler sıralamaya girdiklerinde kendilerinden mezuniyet veya dönem uzama konusuna dair durumu anladıklarını ifade eden beyan ve dilekçe alınacaktır.

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

ÖLÇÜT

AĞIRLIKLI PUAN

Akademik başarı düzeyi

%50(toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

 

%50(toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına (Belgeyle beraber)

 

+15 puan

Engelli öğrencilere (Belgeyle beraber)

 

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10 puan

Dijital becerileri geliştirmeye yönelik eğitimler (Dots) önceliklindirler

 

+5 puan

Daha önce hareketlilikten faydalanma

 

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

 

-10 puan

Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

 

-10 puan

 

HİBE MİKTARLARI

 

ÜLKE GRUPLARI

MİSAFİR OLUNACAK ÜLKE

AYLIK HİBE ÖĞRENİM (Avro)

1.      Ve 2. Grup ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka,
Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda,
İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda,
Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç,
Portekiz, Yunanistan

600

2.      Grup Ülkeler

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya,
Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya,
Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya,
Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

450

 

 

YEŞİL SEYEHAT DESTEĞİ

Öğrencilerin yeşil seyahati tercih etmeleri durumunda, tek seferlik 50 Avro tutarında ilave bir hibe ile seyahat günleri için 4 güne kadar bireysel destek hibesi verilebilecektir. Uçak yeşil seyahat kapsamına girmemektedir. İki nokta arası mesafenin çoğunluğunun kat edildiği ana vasıta uçak harici bir vasıta ise yeşil seyahat ek hibesine hak kazanılacaktır.

 

ÖZEL İHTİYAÇ DESTEĞİ

Özel ihtiyacı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır. İçerme desteğine gereksinim duyan öğrenci ve personele ilave hibe verilebilmesi için yararlanıcı yükseköğretim kurumu tarafından Merkezden ilave hibe talebinde bulunulması gerekmektedir. İçerme Desteği sahibi katılımcı seçildikten sonra, katılımcının ek hibe talebi varsa, yaklaşık ek masrafları belirlenir ve Merkezden ilave hibe talep edilir. İlave hibe talebi sözleşme dönemi içerisinde, ama her hal ve durumda sözleşme bitiş tarihinden 60 gün öncesine kadar yapılabilir. Katılımcı faaliyeti sona erdikten sonra hibesinde artış talep edilemez.

Başvuru formunda, İçerme Desteğine niçin ihtiyaç duyulduğunun açıklanması, kanıtlayıcı belgelerin eklenmesi (örneğin İçerme Desteği engelliliğe ilişkinse, engelliliğe ve düzeyine ilişkin bilgileri ihtiva eden doktor raporu (3 aydan eski olmayacak şekilde) veya engellilik kartı fotokopisi, kronik hastalıklar için doktor raporu) gerekir. Forma ayrıca gidilecek yükseköğretim kurumunun misafir edeceği öğrenci/personelin İçerme Desteğine gereksinim duyan bir katılımcı olduğundan haberdar olduğu bilgisi ve uygun donanıma sahip olduğuna ilişkin taahhüdünü içeren belgeler eklenir. Talep edilen ilave hibe miktarları ve neden ihtiyaç duyulduğu formda istenildiği şekilde detaylıca gösterilmelidir. Talep edilen hibe, İçerme Desteği sahibi katılımcının faaliyete katılımını mümkün kılma amacıyla doğrudan ilişkili olmalıdır.

 

 

 

                                                                                            Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

1.11.2023 |  Erasmus Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü