universitemizin-2026-2027-akademik-yili-acilis-toreni-gerceklesti

Üniversitemiz 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda geniş katılımla gerçekleşti. Üniversitenin akademik ve bilimsel hedeflerinin paylaşıldığı törende, yeni akademik yılın heyecanı ve üniversitenin gelecek vizyonu ön plana çıktı.

Törene Şırnak Valisi Doç. Dr. Birol Ekici, Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Mini konserle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından üniversitenin tanıtım videolarının gösterimiyle devam etti.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, yeni akademik yılın üniversite, öğrenciler ve akademik camia açısından taşıdığı öneme değinerek üniversitenin bilimsel üretim, eğitim kalitesi ve toplumsal katkı alanlarında gelişimini sürdürdüğünü ifade etti.

Programda ayrıca Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve Şırnak Valisi Birol Ekici de birer konuşma yaparak yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Akademik Açılış Dersinde Yapay Zekânın Geleceği Ele Alındı

Törenin akademik açılış dersini, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şefik Şuayb Arslan verdi.

“Yapay Zekânın Geleceği: Fırsatlar ve Riskler” başlıklı sunumunda Prof. Dr. Arslan, yapay zekâ teknolojilerinin gelişimini, sunduğu fırsatları ve beraberinde getirdiği riskleri ele aldı. Bilimsel çalışmaları ve uluslararası akademik deneyimleriyle alana önemli katkılar sunan Prof. Dr. Arslan, yapay zekânın gelecekte eğitimden bilime, teknolojiden toplumsal yaşama kadar pek çok alanda oluşturacağı dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sunumun ardından Rektör Alkış tarafından Prof. Dr. Arslan'a katkılarından dolayı günün anısına armağan takdim edildi.

Program kapsamında, Şırnak Üniversitesi Ödül Teşvik Komisyonu tarafından belirlenen 2025 yılı ödülleri de sahiplerini buldu. Üniversitenin bilimsel, eğitsel ve toplumsal alanlardaki başarılarını teşvik etmek amacıyla 12 farklı kategoride belirlenen ödüller, başarılı akademisyenlere takdim edildi.

Ödül takdimlerinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Rektör Alkış’ın konuşmasının tam metni için aşağıdaki dosyayı tıklayınız.


6.11.2026 |  Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Web sayfalarımızda yer alan tüm bilgi, doküman, fotoğraf, video, görüntü, metin vb. tüm içerikler, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Aksi durumda: 5846 sayılı yasa kapsamında hukuki ve cezai işlem yapılır. Şırnak Üniversitesi’nin tüm hakları saklıdır.