1.      Başvuran öğrencilerin verdikleri bilgiler esas alınarak ön başvuru değerlendirmesi yapılmıştır. Kesin kayıt esnasında ibraz edilen evraklarda bu bilgiler doğrulanamadığı zaman öğrenci AYEP programı kesin kayıt hakkını kaybeder ve onun yerine yedek adaylardan başarı sırasına göre biri kabul edilir.

2.      İlan metninde belirtildiği üzere; 1.sınıf öğrencileri not ortalamaları göz önüne alınmaksızın ön başvuruları değerlendirilmiş olup boş kalan kontenjanlar kadar ilgili fakültelerin AYEP komisyonlarının görüşleri doğrultusunda 1.sınıf öğrencileri kabul edilecektir.

3.      4’lük sistemde verilen not ortalamaları “Yükseköğretim Kurulu 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” tablodan yararlanılarak dönüştürülmüştür.

4.      03.01.2024 tarihinde bilim sınavı yapılacaktır. Bilim sınavında 30 çoktan seçmeli genel yetenek ve 20 çoktan seçmeli genel kültür olmak üzere toplam 50 çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Başarı sırasına göre ilk 50 kişi mülakata alınacaktır.

5.      Bilim sınavının yapılacağı saat ve yer ile ilgili Birimimiz Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi sayfasından ( https://sem.sirnak.edu.tr/tr ) ilan edilecek olup bundan sonraki ilan ve bilgilendirmeler bu sayfadan takip edilebilecektir.

26.12.2023 |  Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi